Кількість
|
Вартість
|
||
|
Білий Піон - Бай Му Дань
Білий чай, Китай, 2023
Цей білий чай має насичений, освіжаючий смак з квітково-фруктовими нотами. Післясмак тривалий, солодкуватий, з квітковими нотами. Колір настою - мигдально-жовтий.
Цей білий чай виготовляють з молодих весняних пагонів - біла пухнаста брунька і перші листочки. Місце виробництва - північ провінції Фуцзянь. Технологія обробки зібраного листя мінімальна, їх просто висушують на сонці. Завдяки цьому в чаї зберігається максимальна кількість вітамінів і мікроелементів. Білий чай добре підвищує імунітет. Прекрасно втамовує спрагу, знімає напругу, гармонізує внутрішній стан і дарує гарний настрій.
Заварювання
Чайник
1. Температура води 60-80 градусів, але не вище, інакше чай втратить свій аромат.
2. Прогрійте чайник гарячою водою.
3. Заклад чаю 4 г на 400 мл води. У столовій ложці міститься приблизно 1 грам. Тобто на чайник 400 мл - 4 столових ложки. Білий Піон - дуже пухкий і об'ємний чай.
4. Струсніть чай в заварнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю і насолодіться ним. Ви відчуєте ноти свежопідсушеного сіна з квітучих трав на літньому лузі.
5. Заварюйте 3-4 хвилини, потім процідіть настій.
6. Розлийте чай по чашках.
Чай можна заварити кілька разів, поступово збільшуючи тривалість настоювання і отримуючи більш глибокий смак і аромат.
Чашка
1. Прогрійте чашку окропом.
2. Покладіть в пропорції 1 грам чаю на 100 мл води. У столовій ложці міститься приблизно 1 грам сухого чаю. Білий Піон - дуже пухкий і об'ємний чай.
3. Накрийте чашку блюдцем ненадовго. Вдихніть аромат прогрітого чаю і насолодіться ним.
4. Залийте водою. Температура води 60-80 градусів, але не вище, інакше чай втратить свій аромат.
5. Заварюйте 3-4 хвилини.
6. Можна перелити заварений чай в іншу чашку і залити водою 60-80 градусів неостиглий чайний лист ще раз. А можна почати пити чай, не проціджуючи, і коли буде відпито 2/3 настою, підлити ще гарячої води, і знову трохи настояти. Так можна робити кілька разів.
Гайвань або чайничок 100-200 мл - Заварювання способом ПРОЛИВУ
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю
* Залийте чай водою з температурою близько 80° С, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви промили чай і розпарили чайний лист, щоб він краще розкрив свій чарівний аромат
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився
* Залийте чай водою, наполягайте секунд (!) 10-15, потім розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуєте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Після того як випиваєте зі своєї піали кожен пролив, обов'язково вдихайте аромат, який в ній залишається. Саме в цей момент аромат чаю найбільш багатогранний і приємний. Відстежуйте, як змінюється аромат з кожним проливом - це дарує багато задоволення;)