Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кімун з Юньнані,
чорний чай, Китай
Якщо ви любите класичний чорний чай, Кімун з Юньнані вам точно сподобається.
Завдяки великій кількості чайних молодих листочків напій набуває заварюється міцно, а чайні бруньки дають хороший медово-фруктовий аромат.
Цей чай смачний як з цукром, так і без. Відмінно підійде як до святкового застілля, так і для щоденного чаювання.
М'яко бадьорить, освіжає.
Кімун з Юньнані - хороший добротний ароматний чорний чай.
Традиційна батьківщина чаю Кімун - провінція Аньхой. Цей же смачний ароматний чай виготовлений у провінції Юньнань з місцевого різновиду чайного куща, що додало чаю особливі квітково-фруктові ноти, характерні для Юньнаньських чаїв.
Чай "Кімун з Юньнані" в колекції чаїв Baocha складається на 30% з чайних тіпсів.
ЗАВАРЮВАННЯ
Кімун з Юньнані невибагливий у заварюванні. Просто потрібно дотримуватися двох головних правил. Температура води 90-95ºС і контроль часу настоювання. Експериментуйте і ви підберете оптимальну для себе міцність настою. Кращий спосіб заварювання - по-європейськи.
Чашка
1. Температура води 90-95ºС
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (приблизно одна-півтори чайних ложки з гіркою)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 90-95ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник
1. Температура води 90-95ºС
2. Прогрійте чайник, ополоснувши його гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (приблизно одна-півтори столових ложки з гіркою)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю
5. Залийте чай водою 90-95ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде.