Кількість
|
Вартість
|
||
|
Великий Нефритовий Бі Ло Чунь
Зелений чай, Китай
Яскравий, ніжний, надихаючий аромат і фруктово-квітковий смак зі стійким медово-солодкуватим післясмаком.
Бадьорить, проганяє втому, освіжає, наповнює відчуттям легкості і гармонії, дарує крила натхнення, спонукає до творчості. Піднімає настрій, стимулює розумову і фізичну активність. Чай насичений вітамінами, мікроелементами, антиоксидантами і амінокислотами.
Великий Нефритовий Бі Ло Чунь або Спіралі Весни визнаний одним з кращих сортів зеленого чаю з Китаю, для виготовлення якого беруть великі листи чайних кущів, що відносяться до Юньнаньської різновидності чаю.
Як правильно заварювати:
Заварюйте чай в прозорому і просторому заварнику, тоді бачите як красиво розкриваються чаїнки Великого Нефритового чаю Бі Ло Чунь, сорт з великими листками.
Так само можна заварювати в чашці, в чайнику або гайвані короткими проливами.
Для заварювання обов'язково використовуйте очищену бутильовану воду, водопровідна вода, навіть після фільтрації, може вплинути на смак і аромат чаю.
Чашка 200 мл
1. Температура води 80 градусів
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чашка 200 мл - 2 г (чайна ложка)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 80 градусів. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник 400 мл
1. Температура води 60-80 градусів, не вище, інакше чай втратить свій аромат і буде гірчити.
2. Прогрійте чайник для заварювання, ополоснувши його гарячою водою.
3. Насипте чай у чайник з розрахунку 4 г на 400 мл води. У столовій ложці міститься приблизно 3 г
4. Струсніть чай в заварнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю і насолодіться ним. Ви відчуєте ноти квітів і фруктів.
5. Заварюйте 4-6 хвилин, потім процідіть настій. Можна заварювати і довше, якщо хочете отримати чай міцніше. Експериментуйте!
6. Розлийте чай по чашках.
Чай можна заварити кілька разів, поступово збільшуючи тривалість настоювання і отримуючи більш глибокий смак і аромат.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим довше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі і гарного смаку від такого чаю вже не буде ...
Заварювання способом ПРОЛИВУ - гайвань або чайничок 100-200 мл
* Прогрійте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю.
* Залийте чай очищеною водою 80° С і відразу ж злийте - таким чином ви розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився.
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, перелийте у Ча Хай - проміжний сосуд. З нього розлийте чай по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюєте чай, поступово збільшуючи час кожного заварювання на 10-15 секунд, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб не гірчив і швидко не «вийшов» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів, в залежності від тривалості кожного настоювання.
* Після того як випиваєте зі своєї піали кожен пролив, обов'язково вдихайте аромат, який в ній залишається. Саме в цей момент аромат чаю найбільш багатогранний і приємний. Відстежуйте, як змінюється аромат з кожним проливом - це дарує багато задоволення ;)