Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ерл Грей
з цедрою Бергамоту, Тайвань
Має багатий цитрусовий букет з нотками підв'ялених яблук і груш.
Смак м'який, густий, оксамитовий. Післясмак неймовірно ароматний з легкою терпчинкою і приємною цитрусовою солодкістю.
Відмінно зігріває, тонізує. Заряджає енергією. Підвищує настрій. Створює відчуття затишку і тепла.
Ерл Грей з цедрою Бергамоту - це чай, який заворожує і зачаровує своїм чарівним ароматом, навіть якщо ви не любитель ароматизованих чаїв. Вся справа в натуральній ароматизації цедрою Бергамота - цитрусової рослини, поширеної в Азії. Неймовірно ароматні плоди висушують і використовують в традиційній китайській медицині як тонізуючий і відхаркувальний засіб.
Для приготування цього чаю чайні майстри беруть за основу якісний тайванський чорний чай сорту Цзінь Сюань. Саме тому чай настільки смачний.
Рецептура цього чаю була розроблена з метою створити якісну НАТУРАЛЬНУ альтернативу всесвітньо відомого ароматизованого чаю Ерл Грей (з ароматом бергамоту).
ЗАВАРЮВАННЯ
Чай Ерл Грей з цедрою Бергамоту прекрасно розкривається при будь-якому способі заварювання. Цікаво розкривається при заварюванні способом проливу.
Чашка
1. Температура води 90-95ºС
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (приблизно столова ложка з гіркою)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 90-95ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник
1. Температура води 90-95ºС
2. Прогрійте чайник, ополоснувши його гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (приблизно 2-3 столових ложки з гіркою)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю
5. Залийте чай водою 90-95ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде.
Гайвань або чайничок 100-200 мл - Заварювання способом ПРОЛИВУ
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю
* Залийте чай очищеною водою 90-95ºС, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюйте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб він не гірчив і швидко не «пішов геть :)» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів.
* Після закінчення кожного проливу обов'язково вдихайте аромат піали - це додасть додаткової насолоди вашому чаюванню.