Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фен Хуан Дань Цун
Одинокі Кущі з Гори Фенікса, Улун, Китай
Дуже ароматний чай з нотами лугових квітів, квітучих фруктових дерев, меду, сухофруктів. Всі ці аромати змішуються з легким димним відтінком. Поєднання незабутнє, вже після першого знайомства з чаєм ви зможете впізнати цей унікальний чай з тисячі.
Смак чаю насичений, міцний, з солодкуватим і тривалим квітковим післясмаком.
Колір настою янтарно-жовтий.
Ефект: п'янить, розслаблює і тонізує одночасно. Надихає. Освіжає влітку і зігріває взимку.
Одинокі кущі з гори Фенікса - так красиво звучить переклад назви чаю Фен Хуан Дань Цун. Вирощують в Китаї в найпівденнішій частині провінції Гуандун в горах Фен Хуан на висоті 1100-1500 метрів над рівнем моря, в помірно теплому кліматі з високою вологістю.
Обов'язково скористайтеся можливістю спробувати і насолодитися цим чаєм, адже обсяги його виробництва обмежені і його іноді важко купити навіть в Китаї.
Заварювання чаю Фен Хуан Дань Цун:
Це чудовий чай для проведення чайної церемонії, в той же час він добре розкривається і при заварюванні в звичайній чашці :)
Чашка
1. Температура води 90ºС
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (чайна ложка)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 90ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник
1. Температура води 90ºС
2. Прогрійте чайник, ополоснувши його гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (2-3 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю
5. Залийте чай водою 90ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде.
Гайвань або чайничок 100-200 мл - Заварювання способом ПРОЛИВУ
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю
* Залийте чай очищеною водою 80-90°С, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюйте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб він не гірчив і швидко не «пішов геть :)» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів.
* Після закінчення кожного проливу обов'язково вдихайте аромат піали - це додасть додаткової насолоди вашому чаюванню.