Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гора Радості
Хе Хуань Шань, Зелений Улун, Тайвань
Чай "Гора Радості" має густий насичений вершковий смак з фруктовими нотами і солодкувато-квітковим післясмаком. Аромат квітучих фруктових дерев і нотками печива з топленим молоком. Надихає, наповнює радістю і спокоєм, дарує крила.
Високогірний чай, вирощений на висоті 1600 м на чайних плантаціях Хехуаньшань, що в перекладі з китайської означає "Гора Радості". Сорт чайних кущів Чин Шин Улун. Чудовий чай для особливих подій і для проведення чайних церемоній, і в той же час він дуже невибагливий до умов заварювання ;)
Як правильно заварювати улун Гора Радості
Зелені улуни при заварюванні менш вимогливі до дотримання всіх "заморочок" в порівнянні з зеленими чаями, але для того щоб заварити смачний чай, потрібно дотримуватися деяких правил. Температура води - 90-95ºС. Час заварювання - 5-7 хв. Якщо довше - то чай може стати надмірно гірким і терпким. Це проявляється набагато менше в порівнянні з зеленими чаями або шен пу-пуерами, але потрібно про це пам'ятати. Ось і вся технологія :) Улуни - це невибагливі до умов заварювання чаї і одночасно ідеальні чаї для проведення чайної церемонії!
Чашка
1. Температура води 90ºС
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (чайна ложка)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 90ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник
1. Температура води 90ºС
2. Прогрійте чайник, ополоснувши його гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (2-3 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю
5. Залийте чай водою 90ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде.
Гайвань або чайничок 100-200 мл - Заварювання способом ПРОЛИВУ
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю
* Залийте чай очищеною водою 80-90°С, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюйте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестою чаю, щоб він не гірчив і швидко не «пішов геть :)» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів.
* Після закінчення кожного проливу обов'язково вдихайте аромат піали - це додасть додаткової насолоди вашому чаюванню.