Кількість
|
Вартість
|
||
|
Габа Шен пуер
GABA зелений пуер, Тайвань
Аромат теплий, багатий, з нотами сухофруктів
та солодкуватим огортаючим приємним післясмаком
Дарує відчуття затишку та комфорту. Підвищує працездатність. Надихає на творчість. М'яко знижує артеріальний тиск.
Цей розкішний високогірний чай вирощений на межі китайської провінції Юньнань та М'янми, на висоті 1400 м над рівнем моря. Він зібраний з місцевих чайних дерев, з яких традиційно готують чай пу-ер. Але спільно з тайваньськими чайними майстрами зібрані флеші почали обробляти за технологією GABA-чаю, створивши новий цікавий різновид шен пуеру.
Габа "Шен" активує енергетичні процеси головного мозку, покращує його дихання. Заспокоює, покращує розумову діяльність, креативність, пам'ять, концентрацію уваги.
Габа-чай - ідеальний чай для людей, які ведуть АКТИВНИЙ спосіб життя.
Заварювання
Чашка 200 мл
1. Температура води 80 градусів
2. Прогрійте чашку гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чашка 200 мл - 2 г (2 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю.
5. Залийте чай водою 80 градусів. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник 400 мл
1. Температура води 80 градусів
2. Прогрійте чайник гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (4 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю.
5. Залийте чай водою 80 градусів. Настоювайте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі та приємного смаку від такого чаю вже не буде ...
Гайвань або чайничок 100-200 мл - заварювання способом ПРОЛИВУ
* Прогрійте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю.
* Залийте чай очищеною водою 80° С, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився.
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюєте чай, поступово збільшуючи час кожного заварювання на 10-15 секунд, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб не гірчив і швидко не «вийшов» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів, в залежності від довжини кожного настоювання.
* Після того як випиваєте зі своєї піали кожен пролив, обов'язково вдихайте аромат, який в ній залишається. Саме в цей момент аромат чаю найбільш багатогранний і приємний. Відстежуйте, як змінюється аромат з кожним проливом - це дарує багато задоволення ;)