Кількість
|
Вартість
|
||
|
Генмайча
зелений чай з рисом, Японія, 2023
Генмайча - відомий японський чай, що складається з чайного листя, перемішаного з обсмаженим рисом.
Трав'яний смак зеленого чаю м'яко поєднується з солодкуватим присмаком обсмаженого рису.
Одна чашка Генмайча містить всього 1 калорію :)
А завдяки низькому вмісту кофеїну цей чай добре розслабляє, дарує затишний стан. Добре підходить для вечірнього чаювання.
ЧИМ КОРИСНИЙ
Багатий на вітаміни і антиоксиданти. Генмайча покращує колір і стан шкіри, виводить шкідливі речовини з організму, зміцнює стінки судин, балансує тиск, м'яко стимулює травлення. Містить велику кількість вітаміну В1, підвищує імунітет.
Дарує відчуття легкості. Перешкоджає накопиченню холестерину в крові. Має антибактеріальну, дезинфікуючу та сечогінну дію. Відновлює функції щитовидної залози.
ЗАВАРЮВАННЯ
Заварювати Генмайча найкраще в чайнику з ситом, яке може проціджувати дрібні чаїнки. Також можна заварювати в чашці - дрібні чаїнки добре осідають на дно. Спосіб проливу для Генмайча не дуже добре підходить. Генмайча швидко заварюється - тому контролюйте час настоювання і міцність чаю за кольором напою.
Чашка 200 мл
1. Оптимальна температура води 60-70°С. Максимальна температура - 80°С. Окріп неприпустимий, чай вийде порожнім, гірким і несмачним.
2. Прогрійте чашку, ополоснувши її гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (чайна ложка)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою. Настоюйте 3-5 хвилин. Чай готовий! По ходу чаювання можна додавати в чашку гарячу воду.
Чайник 400 мл
1. Оптимальна температура води 60-70°С. Максимальна температура - 80°С. Окріп неприпустимий, чай вийде порожнім, гірким і несмачним.
2. Прогрійте чайник, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чайник 400 мл - 4 г (2 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю.
5. Залийте чай водою. Настоюйте 3-5 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі і гарного смаку від такого чаю вже не буде ...