Кількість
|
Вартість
|
||
|
Колодязь Дракону 2024
Лунцзин, Лун Цзин, Сіху Лунцзин. Зелений чай, Китай, урожай 2024
Колодязь Дракону - це легендарний зелений чай. Входить до переліку ТОП-10 найбільш відомих китайських чаїв. Його ще знають як Сі Ху Лундзин - Колодязь Дракону з озера Сі Ху. Своєю назвою він зобов'язаний селищу Лунцзин, яка так і перекладається з китайської - "Колодцязь Дракону". Місце збору і виробництва - провінція Чжецзян.
Чай солодкуватий, освіжаючий, з глибоким оксамитовим смаком, з яскравим ароматом свіжого сіна з нотками смаженого гарбузового насіння, тривалим освіжаючим післясмаком.
ЧИМ КОРИСНИЙ
Багатий на вітаміни і антиоксиданти, за вмістом останніх один з лідерів серед усіх чаїв. Містить також багато L-теаніна, який діє заспокійливо на нервову систему. Завдяки своїй потужній тонізуючій дії є хорошою альтернативою ранковій каві.
Добре освіжає і втамовує спрагу. Підвищує настрій))
Дарує відчуття легкості.
Перешкоджає накопиченню холестерину в крові. Має антибактеріальну, дезинфікуючу та сечогінну дію.
Відновлює функції щитовидної залози.
Колодязь Дракону, як правильно заварювати
Заварювати найкраще в чайнику. Також можна заварювати в чашці, але потрібно бути готовим до того, що частина листочків буде довго плавати на поверхні. Якщо вони потраплять разом з напоєм в рот, ви виявите що вони м'які і легко розжовуються. Багато цінителів цього чаю знаходять їх приємними на смак, в тому числі і ми :)
Спосіб проливу для Лунцзину не дуже добре підходить. Він швидко заварюється - тому контролюйте час настоювання і міцність чаю за кольором напою.
Чашка 200 мл
1. Оптимальна температура води 60-70°С. Максимальна температура - 80°С. Окріп неприпустимий, чай вийде порожнім, гірким і несмачним.
2. Прогрійте чашку, ополоснувши її гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (3 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою. Настоюйте 3-5 хвилин. Чай готовий! По ходу чаювання можна додавати в чашку гарячу воду.
Чайник 400 мл
1. Оптимальна температура води 60-70°С. Максимальна температура - 80°С. Окріп неприпустимий, чай вийде порожнім, гірким і несмачним.
2. Прогрійте чайник, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чайник 400 мл - 4 г (6 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю.
5. Залийте чай водою. Настоюйте 3-5 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше наполягаєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливо, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі і гарного смаку від такого чаю вже не буде ...