Кількість
|
Вартість
|
||
|
Масала
чорний чай зі спеціями
Якщо ви любите насичені ароматні зігріваючі чаї, то Масала-чай вам точно сподобається.
Склад: кардамон, бадьян, кориця, імбир, перці білий та рожевий, гвоздика та аніс, чорний чай та пелюстки календули.
Смак насичений, яскравий, пряно-вершковий.
Чай чудово тонізує, зігріває.
Позитивно впливає на нервову та травну систему, стимулює обмін речовин.
Має протизастудні властивості. Наповнює затишком та теплом.
ЗАВАРЮВАННЯ
Масала невибагливий у заварюванні. Просто потрібно дотримуватися двох головних правил. Температура води 90-95ºС і контроль часу настоювання. Експериментуйте і ви підберете оптимальну для себе міцність настою. Кращий спосіб заварювання - по-європейськи. Масала-чай також смачно варити на молоці, додати цукор або мед за смаком.
Чашка
1. Температура води 90-95ºС
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (приблизно одна-півтори чайних ложки з гіркою)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 90-95ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник
1. Температура води 90-95ºС
2. Прогрійте чайник, ополоснувши його гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (приблизно одна-півтори столових ложки з гіркою)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю
5. Залийте чай водою 90-95ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде.