Кількість
|
Вартість
|
||
|
Матча
Маття, Зелений чай, Японія
Матча (Маття) - це особливий зелений чай, розтертий в порошок. Він традиційно використовується в японській чайній церемонії.
Для виробництва чаю Матча беруть найперші весняні ніжні добірні молоденькі листочки чайних кущів. За два тижні до збору врожаю чайні плантації затінюють. Це збільшує вміст амінокислот в чаї, особливо це стосується L-теаніна. Смак напою завдяки цьому буде солодкуватим. Відразу ж після збору чайні листочки пропарюють і висушують. Якщо після пропарювання їх скручують - виходить чай Гьокуро. А для виробництва чаю Матча сировину перетирають в пудру з відсіюванням прожилок і стебел.
Для того, щоб цілющі властивості Матча зберігалися як можна довше, зберігати його потрібно в герметичній упаковці в прохолодному місці не більше року - до наступного врожаю. Після відкриття упаковки його краще не зберігати довго і випити за 2-3 місяці.
Колір настою яскраво зелений. Смак густий, глибокий, трав'янистий. Післясмак солодкуватий, тривалий, з вершковими нотами.
ЧИМ КОРИСНИЙ
Багатий на вітаміни і антиоксиданти, L-теанін. Матча особливо корисний для здоров'я в порівнянні з іншими зеленими чаями, оскільки випиваючи цей напій, людина поглинає чайне листя цілком, а значить, отримує набагато більше антиоксидантів і вітамінів. Відмінно тонізує. Заряджає енергією - енергетичний ефект відчутний відразу і протягом часу до 6 годин. Гарна альтернатива ранковій каві.
Добре освіжає і втамовує спрагу. Підвищує настрій. Дарує відчуття легкості.
Приготування Матча:
- прогріти піалу і вінчик для збивання чаю
- насухо витерти
- просіяти необхідну кількість чаю в піалу (чайна ложка без гірки). Тоді піна вийде більш ніжною, а чай - без грудочок
- налити води 65 мл (температурою не вище 75 градусів)
- збити чай вінчиком, здійснюючи енергійні кругові рухи від дна до поверхні
- коли піна почне формуватися, обережно прибрати вінчик, видаляючи великі бульбашки, які утворюються на поверхні.
Чай готовий) Пити відразу, поки чай не осів на дно.
У теплу пору року добре піде Матча, приготований на ХОЛОДНІЙ ВОДІ:
- пляшечка холодної негазованої води 0,5 л
- насипати 1 ч.л. Матча
- закрити кришечкою
- гарненько збовтати, щоб чай розмішався, без грудочок
Чай готовий) Перед чаюванням чай збовтувати, щоб він не осідав на дно пляшки
Приємного чаювання!