Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шен Пу-ер "Кульки Дракону", 2019 року
зелений пуер, Китай
Кульки по 8 г. Ціна вказана за пакетик 3 кульки.
Смак свіжий, насичений. З нотами димку і сухофруктів.
Післясмак солодкуватий, освіжаючий.
Шен пуер бадьорить, заряджає енергією.
Підвищує концентрацію уваги.
Виводить шлаки і токсини з організму.
Активізує роботу шлунково-кишкового тракту.
Сприяє схудненню.
Підвищує настрій.
Содобається прихильникам зелених і трав'яних чаїв.
ЗАВАРЮВАННЯ
До заварювання шен пуерів необхідно поставитися уважно, оскільки при заварюванні вони дуже швидко стають занадто міцними. І замість ніжного ароматного напою з тривалим солодкуватим присмаком можна отримати дуже міцний, терпкий, агресивний чай, з яскравим Пуерним ефектом.
Хоча ... Хто як любить) Залежно від того яким способом ви заварюєте цей багатогранний чай, необхідно використовувати воду різної температури.
Перед заварюванням кульку необхідно розкришити – так чай завариться краще. Це можна зробити спеціальним ножем для колки пуера або звичайним столовим ножем.
Одна кулька чаю розрахована на 500мл - 800мл - 1л води. Об'єм води залежить від міцності напою, який бажаєте отримати.
Чашка 300 мл
1. Температура води 80 градусів
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай - половинка кульки.
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 80 градусів. Настоюйте 5 хвилин, після цього чай вже можна починати пити. Коли ви вип'єте половину чашки, в неї можна долити гарячої води (ні в якому разі не окріп!)
Чайник 400 мл
1. Температура води 60-80 градусів, не вище, інакше чай втратить свій аромат і буде гірчити.
2. Прогрійте чайник для заварювання, ополоснувши його гарячою водою.
3. Насипте чай у чайник з розрахунку 4 г на 400 мл води.
4. Струсніть чай в заварнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю і насолодіться ним.
5. Заварюйте 5-8 хвилин, потім процідіть настій. Можна заварювати і довше, якщо хочете отримати чай міцніше. Експериментуйте!
6. Розлийте чай по чашках.
Чай можна заварити кілька разів (тоді заклад чаю треба збільшити вдвічі), поступово збільшуючи тривалість настоювання і отримуючи більш глибокий смак і аромат.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим довше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі і гарного смаку від такого чаю вже не буде ...
Заварювання способом ПРОЛИВУ - гайвань або чайничок 100-200 мл
* Прогрійте заварник окропом
* Помістіть в нього розкришену кульку чаю і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю.
* Залийте чай гарячою водою 80° С і відразу ж злийте - таким чином ви розпарити чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився.
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, перелийте у Ча Хай - проміжний сосуд. З нього розлийте чай по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюєте чай, поступово збільшуючи час кожного заварювання на 10-15 секунд, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб не гірчив і швидко не «вийшов» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів, в залежності від тривалості кожного настоювання.
* Після того як випиваєте зі своєї піали кожен пролив, обов'язково вдихайте аромат, який в ній залишається. Саме в цей момент аромат чаю найбільш багатогранний і приємний. Відстежуйте, як змінюється аромат з кожним проливом - це дарує багато задоволення ;)