Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шу Пуер з Трояндою
чорний пу-ер, Китай
Сильний, насичений, деревно-горіховий смак чорного пуеру гармонійно доповнений м'яким смаком і ароматом чайної троянди
Шу пуер з пелюстками і бутонами троянди створює чудовий настрій, чудово зігріває, заряджає енергією, надихає.
Активує всі системи організму. Тонізує і зігріває. Шу Пуер з Трояндою - чай з яскравим характером.
Заварювання
Будь-який розсипний Шу Пу-Ер потрібно заварювати окропом. І обов'язково промивати Шу Пу-Ери перед заварюванням. Для цього в попередньо добре прогрітий заварник (він повинен бути на дотик гарячим!) насипаємо чай, заливаємо невеликою кількістю окропу, перемішуємо секунд 10-20, і зливаємо воду, проціджуючи чай через сито. Це важливо. Ви побачите на власні очі, якою каламутною буде вода. Це пил, який, по-перше, нам не потрібний, а по-друге, псує смак і аромат чаю. Дотримуючись цього простого правила, ви отримаєте смачний і корисний напій.
Чайник
1. Шу пуер заварюють водою 95 °С
2. Прогрійте чайник, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандарт - 1 г на 100 мл води. Можно спробувати і 2 грами (чайна ложка з гіркою) на 100 мл - для більш глибокого густого смаку
4. Промийте чай від чайного пилу: налийте трохи гарячої води, розмішайте і відразу ж злийте, поки чай не почав заварюватися.
5. Залийте чай водою 95 °С. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Добре настоюється на підставці зі свічкою. Не лякайтеся темного кольору отриманого напою, для Шу Пу-Еров це нормально.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде ...
Гайвань або чайничок 100-200 мл - Заварювання способом ПРОЛИВУ
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5-7 г
* Залийте чай очищеною водою 95 °С, так щоб вона добре покрила чайний лист, перемішайте і злийте - таким чином ви промили і розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився
* Залийте чай водою, настоюйте 15-20 секунд (!), розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюєте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб не гірчитв і швидко не «пішов» смак і аромат. Так можна зробити близько 10 проливів.
* Після закінчення чаювання обов'язково вдихніть аромат піали ...