Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шу пуер BROWN MOUNTAIN, 2016 року,
чорний пу-ер, виготовлений в Китаї, витриманий на Тайвані
Млинець, фактична вага 330 г.
Аромат прогрітого чаю приємний, тривалий, з легкою фруктово-димною нотою.
Смак насичений, щільний, м"який, оксамитовий, з солодкою фруктовою нотою.
Заварений міцно - насичений, без гірчинки чи терпкості, має тривалий солодкуватий післясмак.
Дає приємний чайний стан, зміцнює тіло, виводить зайву рідину.
Шу пуер BROWN MOUNTAIN виготовлений з відбірного зеленого чаю крупнолистових видів, зібраного в дикоростучих лісах районі чаю BROWN MOUNTAIN, Менхай, провінція Юньнань, чайна фабрика Cha Zhan Guan. Висота 1600 м належить до південної субтропічної кліматичної зони, де взимку не буває сильних холодів, а влітку - палючої спеки. Щороку буває лише ранній сезон дощів із рясними опадами та родючою землею, що сприяє росту та накопиченню поживних речовин чайних дерев. Це основна область виробництва чаю Пуер, де чай отримує сильний смак та неповторний аромат.
Шу пуер BROWN MOUNTAIN помірно ферментований за дорпомогою традиційних технологій і вдосконалений за допомогою високотемпературного автоклавування.
Унікальність саме цього пуеру полягає в тому, що виготовлений він в Китаї, а закладений на тривале зберігання - на Тайвані, в умовах тайваньского клімату, який вважається дуже сприятливим для процесу постферментації і надає чаю приємної солодкості, неповторного аромату та оксамитового смаку.
Заварювання
Будь-який Шу Пу-Ер потрібно заварювати окропом. Шмат пресованого пуеру треба попередньо поламати на маленькі шматочки. І обов'язково промивати Шу Пу-Ери перед заварюванням. Для цього в добре прогрітий заварник (він повинен бути на дотик гарячим!) насипаємо чай, заливаємо невеликою кількістю окропу, перемішуємо секунд 10-20, і зливаємо воду, проціджуючи чай через сито. Це важливо. Ви побачите на власні очі, якою каламутною буде вода. Це пил, який, по-перше, нам не потрібний, а по-друге, псує смак і аромат чаю. Дотримуючись цього простого правила, ви отримаєте смачний і корисний напій.
Чайник
1. Заварюйте водою 95 °С
2. Прогрійте чайник, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандарт - 1 г на 100 мл води. Можно спробувати і 2 грами (чайна ложка з гіркою) на 100 мл - для більш глибокого густого смаку
4. Промийте чай від чайного пилу: налийте трохи гарячої води, розмішайте і відразу ж злийте, поки чай не почав заварюватися.
5. Залийте чай водою 95 °С. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Добре настоюється на підставці зі свічкою. Не лякайтеся темного кольору отриманого напою, для Шу Пу-Ерів це властиво.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливо, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде ...
Гайвань або чайничок 100-200 мл - Заварювання способом ПРОЛИВУ
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5-7 г
* Залийте чай очищеною водою 95 °С, так щоб вона добре покрила чайний лист, розмішайте і злийте - таким чином ви промили і розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився
* Залийте чай водою, настоюйте 15-20 секунд (!), розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюєте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб не гірчив і швидко не «пішов» смак і аромат. Так можна зробити близько 10 проливів.
* Після закінчення чаювання обов'язково вдихніть аромат піали ...