Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шу пуер Мін Шан Вей, 2020 року,
чорний шу пу-ер, Китай
Млинець 357 г. Можлива купівля частини млинця.
Сировина - зелений крупнолистовий чай, весна 2015 року, Менхай, Сишуанбанна. Виготовлений - весна 2020 року. Фабрика Менхай Гуюнь.
Аромат прогрітого чаю насичений, яскравий, з нотами стиглих соковитих слив та абрикос.
Смак яскравий, насичений, міцний, танінний, дерево-горіховий. Колір настою насичений темний.
Заварювання
Будь-який Шу Пу-Ер потрібно заварювати окропом. Шмат пресованого пуеру треба попередньо поламати на маленькі шматочки. І обов'язково промивати Шу Пу-Ери перед заварюванням. Для цього в добре прогрітий заварник (він повинен бути на дотик гарячим!) насипаємо чай, заливаємо невеликою кількістю окропу, перемішуємо секунд 10-20, і зливаємо воду, проціджуючи чай через сито. Це важливо. Ви побачите на власні очі, якою каламутною буде вода. Це пил, який, по-перше, нам не потрібний, а по-друге, псує смак і аромат чаю. Дотримуючись цього простого правила, ви отримаєте смачний і корисний напій.
Чайник
1. Заварюють водою 95 °С
2. Прогрійте чайник, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандарт - 1 г на 100 мл води. Можно спробувати і 2 грами (чайна ложка з гіркою) на 100 мл - для більш глибокого густого смаку
4. Промити чай від чайної пилу: налити трохи гарячої води, розмішати і відразу ж злити, поки чай не почав заварюватися.
5. Залити чай водою 95 °С. Настоювати 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Добре настоюється на підставці зі свічкою. Не лякайтеся темного кольору отриманого напою, для Шу Пу-Ерів це властиво.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливо, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде ...
Гайвань або чайничок 100-200 мл - Заварювання способом ПРОЛИВУ
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5-7 г
* Залийте чай очищеною водою 95 °С, так щоб вона добре покрила чайний лист, розмішайте і злийте - таким чином ви промили і розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився
* Залийте чай водою, настоюйте 15-20 секунд (!), розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюєте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб не гірчив і швидко не «пішов» смак і аромат. Так можна зробити близько 10 проливів.
* Після закінчення чаювання обов'язково вдихніть аромат піали ...