Кількість
|
Вартість
|
||
|
Бірюзовий Алішань,
GABA чай Улун, Тайвань
Це чай середнього ступеня ферментації, легкого обсмаження. Аромат глибокий, з нотками піону.
Дає розкішний, багатий фруктовий букет у смаку, з домінуванням нот манго :)
Бірюзовий Алішань
- відмінно підвищує концентрацію уваги,
- допомагає внутрішньо зібратися,
- заспокоює,
- знімає напругу в тілі і поліпшує роботу головного мозку,
- прояснює свідомість,
- покращує пам'ять,
- підвищує настрій,
- знижує тиск.
Випитий ввечері - підвищує якість сну, робить його глибоким і здоровим.
Цей розкішний високогірний чай вирощений на Тайвані, в горах Алішань, на висоті 1200 м над рівнем моря.
На одному з етапів обробки його витримують під вакуумом, завдяки цьому в чайному листі зберігається гамма-аміномасляна кислота (ГАМК англ.абревіатура GABA).
Виробництво габа-чаїв контролює Тайванська Державна Станція по вивченню і поширенню чаю. Тому всі технологічні процеси виробництва габа-чаїв чітко витримані.
Габа-чай - ідеальний чай для людей, які ведуть АКТИВНИЙ спосіб життя.
Як правильно заварювати Бірюзовий Алішань:
Чашка 200 мл
- Температура води 90 градусів
- Прогрійте чашку гарячою водою
- Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (чайна ложка)
- Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю.
- Залийте чай водою 90 градусів. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник 400 мл
- Температура води 90 градусів
- Прогрійте чайник гарячою водою
- Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чайник 400 мл - 4 г (2 чайних ложки)
- Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю.
- Залийте чай водою 90 градусів. Настоювайте 5-10 хвилин.
- Розлийте по чашках.
- Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливо, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі та приємного смаку від такого чаю вже не буде ...
Гайвань або чайничок 100-200 мл - заварювання способом ПРОЛИВУ
* Прогрійте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю.
* Залийте чай очищеною водою 80-90° С, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився.
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуєте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюєте чай, поступово збільшуючи час кожного заварювання на 10-15 секунд, але не допускаючи перестою чаю, щоб не гірчив і швидко не «вийшов» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів, в залежності від тривалості кожного настоювання.
* Після того як випиваєте зі своєї піали чай, обов'язково вдихайте аромат, який в ній залишається. Саме в цей момент аромат чаю найбільш багатогранний і приємний. Відстежуйте, як змінюється аромат з кожним проливом - це доставляє багато задоволення ;)