Кількість
|
Вартість
|
||
|
Да Хун Пао Світлий,
Великий Червоний Халат, улун, Китай
Аромат цього чаю яскравий, багатий, солодкий, з яскраво вираженою нотою орхідеї.
Смак насичений, міцний, але без зайвої терпкості з приємним солодкуватим присмаком.
Тонізує і заспокоює одночасно, прекрасно втамовує спрагу, покращує концентрацію уваги, надихає.
Завдяки більш делікатному обсмажуванню має багатий аромат, в якому гармонійно поєднані ноти квітів і зелені.
Чай Да Хун Пао - що в перекладі означає Великий Червоний Халат - вирощують на схилах гір Уі, і походить він від тих самих кущів, які за легендою були покриті імператорськими червоними халатами за часів династії Мін (XIV-XVII ст.). А покриті вони були за наказом імператора, мати якого була вилікувана чаєм, зібраним з тих кущів. Шість легендарних материнських кущів чаю Да Хун Пао ростуть там і сьогодні - їх щорічно відвідують сотні тисяч туристів.Чай Да Хун Пао вважається одним з еталонів улунських чаїв, його також називають "королем всіх чаїв". Це одна з "чайних" візиток Китаю. Технологія виробництва Да Хун Пао визнана китайським урядом як національне надбання. Коли президент США Річард Ніксон відвідував КНР в 1972-му році, Мао Цзедун подарував йому 200 г чаю Да Хун Пао в знак дружби і співпраці між країнами.
ЗАВАРЮВАННЯ
Чашка
1. Температура води 90ºС
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (чайна ложка)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 90ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник
1. Температура води 90ºС
2. Прогрійте чайник, ополоснувши його гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (2-3 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю
5. Залийте чай водою 90ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде.
Гайвань або чайничок 100-200 мл - Заварювання способом ПРОЛИВУ
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю
* Залийте чай очищеною водою 80-90°С, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюйте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб він не гірчив і швидко не «пішов геть :)» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів.
* Після закінчення кожного проливу обов'язково вдихайте аромат піали - це додасть додаткової насолоди вашому чаюванню.