Кількість
|
Вартість
|
||
|
Дун Дін, Улун з Морозного Піка
Улун легкого прожарювання, Тайвань
Чай з приголомшливим букетом ароматів, в якому домінують ноти меду, нарциса і півонії. Післясмак ніжний, тривалий, солодкуватий, з тонкими нотами персика і вершків. Остигла піала зберігає божествений аромат...
Дун Дін Улун називають королем високогірних тайваньських улунов.
Чай надихаючий!
Наповнює відчуттям щастя!
М'яко бадьорить.
Збирають його на плантаціях, розміщених на схилах гори Дун Дін, це в центральній частині Тайваню. Назва перекладається як "заморожена вершина" або "крижаний пік".
Гарний як для традиційного чаювання, так і для чайної церемонії.
ЗАВАРЮВАННЯ
Чашка
1. Температура води 90ºС
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (чайна ложка)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 90ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник
1. Температура води 90ºС
2. Прогрійте чайник, ополоснувши його гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (2-3 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю
5. Залийте чай водою 90ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде.
Гайвань або чайничок 100-200 мл - Заварювання способом ПРОЛИВУ
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю
* Залийте чай очищеною водою 80-90°С, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться їм ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюйте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестою чаю, щоб він не гірчив і швидко не «пішов геть :)» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів.
* Після закінчення кожного проливу обов'язково вдихайте аромат піали - це додасть додаткової насолоди вашому чаюванню.