Кількість
|
Вартість
|
||
|
Дянь Хун,
Юньнаньський Червоний, Чорний (Червоний) чай, Китай
Яскравий багатий аромат з нотами квіткового меду і сухофруктів.
Густий і в той же час м'який смак з насиченим "тілом".
Тривалий, медово-фруктовий післясмак з легкою танінною ноткою.
М'який, але впевнено бадьорить.
Дянь Хун - один з найулюбленіших чаїв серед знавців чаю усього світу.
Цей смачний ароматний чай виробляють в китайській провінції Юньнань з місцевого різновиду чайного куща. Його стали тут виробляти на початку 20-го століття.
Слово Дянь (Dian) означає в скороченій формі "юньнаньський", а Хун (Hong) означає "червоний", таким чином назва чаю перекладається як "юньнаньський червоний". Червоними в Китаї називають ті чаї, які в Європі звикли вважати чорними.
Дянь Хун відомий на весь світ високим вмістом великих золотистих тіпсів (молодих листочків чайного куща, які ще не розкрилися). Чим більше таких тіпсів - тим багатше аромат, більш насичений смак і триваліший післясмак.
Чай Дянь Хун, з колекції чаїв Baocha, складається на 80% з чайних тіпсів.
ЗАВАРЮВАННЯ
Дянь Хун невибагливий в заварюванні. Просто потрібно дотримуватися два головних правила. Температура води 90-95ºС і контроль часу настоювання. Чим більше золотистих тіпсів в чаї - тим менш терпким буде чай, і навпаки. І чим товще чаїнки, тим більшим повинен бути час настоювання. І навпаки :). Загалом, поекспериментуйте і ви підберете оптимальну для себе міцність настою.
Чашка
1. Температура води 90-95ºС
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (приблизно столова ложка з гіркою)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 90-95ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник
1. Температура води 90-95ºС
2. Прогрійте чайник, ополоснувши його гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (приблизно 2-3 столових ложки з гіркою)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю
5. Залийте чай водою 90-95ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде.
Заварювання способом ПРОЛИВУ - Гайвань або чайничок 100-200 мл
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю
* Залийте чай очищеною водою 90-95ºС, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюйте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб він не гірчив і швидко не «пішов геть :)» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів.
* Після закінчення кожного проливу обов'язково вдихайте аромат піали - це додасть додаткової насолоди вашому чаюванню.