Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гьокуро
зелений чай, Японія, 2023
Аромат цього чаю яскравий, густий, нагадує молоду траву. Смак чаю ніжний, трав'янисто - квітковий з ніжним солодкуватим післясмаком. Колір настою яскраво-салатовий, прозорий.
Цей чай багатий антиоксидантами і L-теаніном, тому він прискорює метаболізм, підвищує працездатність мозку, знижує ризик виникнення онкологічних захворювань, підвищує імунітет. Завдяки високому вмісту кофеїну добре бадьорить, підвищує концентрацію уваги і заряджає енергією, а L-теанін допомагає нейтралізувати стрес і прекрасно підвищує настрій.
Ґьокуро в перекладі означає «жемчужна роса» і є вищим сортом японського зеленого чаю. Ґьокуро (синонім назви Гіокуро) - це зелений чай з молодого листя, тому він багатий амінокислотою L-теанін, яка пом'якшує дію кофеїну і забезпечує розслаблено-приємний і освіжаючий вплив на людину. За два тижні до збору врожаю чайні плантації затінюють від сонця. Цей прийом уповільнює обмін речовин в рослинах і дозволяє збільшити вміст амінокислот (перш за все L-теаніну), що надає чаю солодкуватого смаку, зменшити вміст одного з видів катехину (терпкого таніну), а також отримати характерний аромат.
Як правильно заварювати чай Ґьокуро.
Заварювати Ґьокуро найкраще в чайнику з ситом, яке може проціджувати дрібні чаїнки. Також можна заварювати в чашці - дрібні чаїнки добре осідають на дно. Спосіб проливу для Ґьокуро не дуже добре підходить. Ґьокуро швидко заварюється - тому контролюйте час настоювання і міцність чаю за кольором напою.
Чашка 200 мл
1. Оптимальна температура води 50-60°С. Максимальна температура - 80°С. Окріп неприпустимий, чай вийде порожнім, гірким і несмачним.
2. Прогрійте чашку, ополоснувши її гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (чайна ложка)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою. Настоюйте 3-5 хвилин. Чай готовий! По ходу чаювання можна додавати в чашку гарячу воду.
Чайник 400 мл
1. Оптимальна температура води 50-60°С. Максимальна температура - 80°С. Окріп неприпустимий, чай вийде порожнім, гірким і несмачним.
2. Прогрійте чайник, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чайник 400 мл - 4 г (2 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю.
5. Залийте чай водою. Настоюйте 3-5 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі і гарного смаку від такого чаю вже не буде ...