Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гуй Фей, або Гу Фей,
Улун Дорогоцінної Наложниці, Тайвань
Це дуже рідкісний високогірний чай улун, вирощений на висоті 1500 м на чайних плантаціях Дон Ен (округ Нантой, Тайвань).
Смак яскравий, насичений, з вираженими нотками квітів і тривалим квітковим солодкуватим післясмаком.
Надихає, наповнює відчуттям щастя. Насичений природними ефірними маслами, які надають готовому напою яскравий і неповторний квітковий аромат, домінують нотки хризантеми і соняшнику.
Чудовий чай для особливих подій і для проведення чайних церемоній.
Технологія виробництва цього чаю унікальна і характерна тільки для Тайваню: ключову роль в ньому виконують маленькі цикадки, які населяють високогірні чайні плантації. Вони проколюють листочки молодих пагонів і харчуються їх соком. Під дією цих комах ферментація чаю частково відбувається ще до збору пагонів, прямо на чайних кущах.
ЗАВАРЮВАННЯ
Є два головних правила при заварюванні чаю Гуй Фей. Перше - температура води 80-85ºС, якщо заварити його гарячішою водою, то частину його чарівного аромату буде втрачено. Друге - чай чутливий до часу заварювання, при заварюванні в чашці або по-європейськи в чайнику він не повинен перевищувати 5-10 хвилин. Якщо настоювати його довше, чай може стати надмірно терпким.
Чашка
1. Температура води 80-85ºС
2. Прогрійте чашку, ополоснувши гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (чайна ложка)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник
1. Температура води 80-85ºС
2. Прогрійте чайник, ополоснувши його гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (2-3 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю
5. Залийте чай водою. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде.
Гайвань або чайничок 100-200 мл - Заварювання способом ПРОЛИВУ
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю
* Залийте чай очищеною водою 80-85ºС, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюйте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб він не гірчив і швидко не «пішов геть :)» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів.
* Після закінчення кожного проливу обов'язково вдихайте аромат піали - це додасть додаткової насолоди вашому чаюванню.