Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кімун або Цімень Хун Ча
чорний (червоний) чай, Китай
Смак міцний, з виразним ароматом меду, з нотами горіхів і прянощів, на диво не гіркий.
Післясмак солодкуватий, тривалий, запашний.
Покращує працездатність, прояснює розум, дарує відчуття легкості.
Це дуже смачний чорний чай, який можна пити щодня. Знімає напругу, оновлює сили, бадьорить.
Дуже рекомендуємо вам його спробувати.
Один з найцінніших і знаменитих червоних чаїв в Китаї його назівають Цімень Хун Ча або Ци Мень Хун Ча,.
Ци Мень Хун Ча або друга назва Кімун, виробляють в провінції Аньхой в горах Хуаншань, що на сході Піднебесної, починаючи з кінця 19 століття. Він швидко припав до смаку англійцям і до сих пір використовується при купажуванні деяких сумішей, наприклад, Англійський сніданок вищого сорту. Цей сорт входить в трійку найпопулярніших червоних чаїв світу.
Добротний Кімун - Ци Мень Хун Ча обробляють дуже дбайливо. У купаж потрапляє лише молоде листя, обов'язково з ніжними тіпсами. Чаїнки дрібні, тонкі і щільно скручені. За кольором темні, майже нафтові. Дає густий, міцний настій. У нього іноді додають молоко або інші добавки, він чудово з ними поєднується.
Як потрібно заварювати чай Кімун:
Чай Кімун заварюється дуже швидко, оскільки його чаїнки дуже дрібні і ніжні. Вони швидко віддають свої "вкусняшки" в настій. Тому не залишайте його надовго в настої, інакше він стане занадто міцним. Краще заварити його повторно :) Найкращий спосіб заварювання - в чашці або по-європейськи. Метод Проливу для нього не дуже підходить, занадто вже швидко він заварюється.
Чашка
1. Температура води 90-95ºС
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (приблизно одна-півтори чайні ложки з гіркою)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 90-95ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник
1. Температура води 90-95ºС
2. Прогрійте чайник, ополоснувши його гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (приблизно одна столова ложка з гіркою)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю
5. Залийте чай водою 90-95ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде.