Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кімун або Цимень Хун Ча
чорний (червоний) чай, Китай
Смак міцний, з виразним ароматом меду, з нотами горіхів і прянощів, на диво не гіркий.
Післясмак солодкуватий, тривалий, запашний.
Покращує працездатність, прояснює розум, дарує відчуття легкості.
Це смачний чорний чай, який можна пити щодня. Знімає напругу, оновлює сили, бадьорить.
Один з найцінніших і знаменитих червоних чаїв в Китаї його назівають Цімень Хун Ча або Ци Мень Хун Ча,.
Ци Мень Хун Ча або друга назва Кімун, виробляють в провінції Аньхой в горах Хуаншань, що на сході Піднебесної, починаючи з кінця 19 століття. Він швидко припав до смаку англійцям і до сих пір використовується при купажуванні деяких сумішей, наприклад, Англійський сніданок вищого сорту. Цей сорт входить в трійку найпопулярніших червоних чаїв світу.
Добротний Кімун - Ци Мень Хун Ча обробляють дуже дбайливо. У купаж потрапляє лише молоде листя, обов'язково з ніжними тіпсами. Чаїнки дрібні, тонкі і щільно скручені. За кольором темні, майже нафтові. Дає густий, міцний настій. У нього іноді додають молоко або інші добавки, він чудово з ними поєднується.
Як потрібно заварювати чай Кімун:
Чай Кімун заварюється дуже швидко, оскільки його чаїнки дуже дрібні і ніжні. Вони швидко віддають свої "вкусняшки" в настій. Тому не залишайте його надовго в настої, інакше він стане занадто міцним. Краще заварити його повторно :) Найкращий спосіб заварювання - в чашці або по-європейськи. Метод Проливу для нього не дуже підходить, занадто вже швидко він заварюється.
Чашка
1. Температура води 90-95ºС
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (приблизно одна-півтори чайні ложки з гіркою)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 90-95ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник
1. Температура води 90-95ºС
2. Прогрійте чайник, ополоснувши його гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (приблизно одна столова ложка з гіркою)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю
5. Залийте чай водою 90-95ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде.