Кількість
|
Вартість
|
||
|
Дикий Червоний чай,
червоний (чорний) чай, Китай
Витончений чай, вироблений з маленьких бруньок та листочків чайного куща.
Виробляють його в провінції Фуцзянь, Китай.
Аромат теплий, з фруктовою солодкістю, огортаючий.
М'який смак, з фруктово-медовою нотою.
Тривалий освіжаючий післясмак.
Чай м’яко тонізує. Наповнює теплом. Налаштовує на правильні думки) Підвищує настрій
Нормалізує обмін речовин. Очищує організм від токсинів.
Добре поєднується з сушеними фруктами, горіхами та десертами.
Заварювання
Чашка або чайник
1. Заварюють водою 95°С.
2. Прогрійте чашку або чайник, ополоснув окропом.
3. Покладіть 2 г чаю на 200 мл води. У чайній ложці міститься приблизно 1 грам.
4. Залити чай водою 95°С. Настоювати 2-3 хвилини. Залежно від того, наскільки міцний чай ви хочете. Але не перетримуйте, щоб в настої не з'явилася гірчинка.
6. Розлийте по чашках. Якщо заварювали в чашці, перелийте в іншу чашку, щоб чай не перестоював.
7. Можна заварити повторно, друге заварювання не більше 4 хвилин.
Час настоювання залежить від того, яку міцність настою ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю, але не довше 4-5 хвилин.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати непотрібно, тому що користі від такого чаю вже не буде.
Гайвань або чайничок 100-200 мл - Заварювання способом ПРОЛИВУ
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 - 6 грам
* Залийте чай очищеною водою 85 - 90°С, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви промили і розпарили чайний лист, щоб він краще розкрився
* Знову залийте чай водою 85 - 90°С і зробіть перше настоювання 15-20 секунд (!).
Розлийте чай по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолоджуйтесь
* Таким чином можна зробити близько 3-4 продивів (заварювань) чаю, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб він не гірчив і не втратив свій смак і аромат.
Рекомендований час для другого настоювання 25 секунд, третього 35-40 секунд, четвертого близько 50 секунд. Вода для проливу повинна бути постійно 85 - 90°С.
* Після закінчення чаювання обов'язково вдихніть аромат піали.