Порівняння
Додайте товари для порівняння
Мій кошик

Кукіча 2021, 
Кукітя, Карігане, Черешковий зелений чай, Японія

Аромат свіжоскошеної зелені з нотками прожареного насіння. Смак насичений і злегка солодкуватий. Навіть міцно настояний Кукіча практично позбавлений гіркоти і терпкості. Післясмак освіжаючий, солодкуватий, запашний і тривалий.

Чай кукіча роблять шляхом відсортовування черешків при виробництві сенчі вищого сорту або ґьокуро. Незважаючи на те, що він складається головним чином з черешків (здавалося б, відходів чайного виробництва), це досить смачний і цінний чай.

По-перше, Кукіча цінується за низький вміст кофеїну, тому ідеально підходить для дітей і людей похилого віку. Він популярний в Японії як вечірній чай для зняття втоми після роботи.

По-друге, солодкуватий смак Кукіча говорить про наявність великої кількості амінокислоти L-теанін, которий виробляється в коренях чайних кущів, а звідти він надходить в листя через стебла. Тому в черешках L-теаніна більше, ніж в листі.

L-теанін - найважливіший компонент чаю, який впливає на нервову систему людини. Він підвищує настрій, заспокоює, допомагає зосередитися і стимулює вироблення серотоніну і дофаміну.

Кукіча - як заварювати

Заварювати Кукіча найкраще в чайнику з ситом, яке може проціджувати дрібні чаїнки. Також можна заварювати в чашці, але потрібно бути готовим до того, що частина стеблинок буде плавати деякий час на поверхні. Головне правило - температура води не вище 80 градусів. Кукіча відносно невибагливий до часу настоювання. Якщо його перетримати, він буде давати насичений смак, але при цьому не буде гірким і терпким. Знайдіть свою ступінь його насиченості, яка підійде саме вам.

Чашка 200 мл

1. Оптимальна температура води 50-60°С. Максимальна температура - 80°С. Окріп неприпустимий, чай вийде порожнім, гірким і несмачним.
2. Прогрійте чашку, ополоснувши її гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (чайна ложка)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою. Настоюйте 3-5 хвилин. Чай готовий! По ходу чаювання можна додавати в чашку гарячу воду.

Чайник 400 мл

1. Оптимальна температура води 50-60°С. Максимальна температура - 80°С. Окріп неприпустимий, чай вийде порожнім, гірким і несмачним.
2. Прогрійте чайник, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чайник 400 мл - 4 г (2 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю.
5. Залийте чай водою. Настоюйте 3-5 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно 2-3 рази. Або можна по мірі того як наливаєте чай по чашках, доливати до частини настою гарячу воду та продовжувати настоювати.

Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше наполягаєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливо, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі і гарного смаку від такого чаю вже не буде ...

Приємних чаювань!

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Кукіча, Зелений чай, Японія

В наявності
Артикул: 0032
Замовити швидко
Характеристики
Країна виробник Японія
Дія Бадьорить
Короткий опис Аромат свіжоскошеної зелені з нотками прожареного насіння. Смак насичений і злегка солодкуватий. Навіть міцно настояний Кукіча практично позбавлений гіркоти і терпкості. Післясмак освіжаючий, солодкуватий, запашний і тривалий.
Вид чаю Зелений чай

Доставка Новою Поштою по Києву і всій Україні.

Безкоштовна доставка при замовленні на суму від 1000 грн.

Більше інформації про доставку

  • Онлайн на сайті. Банківськими картами Visa або MasterCard. Без коммисии.
  • Безготівкова оплата. Для цього виду оплату потрібно запросити реквізити у менеджера магазину. Ми не є платником ПДВ.
  • Післяплатою в відділенні Нової Пошти при отриманні. Є комісія Нової Пошти.
  • Через касу або термінал самообслуговування Приватбанк.

Гарантія від виробника.

Вгору