Кількість
|
Вартість
|
||
|
Османтус Улун,
Гуй Хуа Улун, Тайвань
Османтус Улун має насичений карамельно-вершковий аромат з нотками стиглого абрикоса і персика.
Смак - солодкуватий, м'який, запашний, з приємним тривалим квітковим післясмаком.
Відмінно балансує внутрішній стан. Надихає.
Зігріває, наповнює позитивом, дарує відчуття тепла і затишку.
Зібраний на висоті плантації 500 метрів над рівнем моря.
Виготовляється із сировини, зібраної з чайних кущів сорту Си Цзи Чунь (Весна Чотирьох Сезонів). Він має легкий ступінь ферментації і не містить будь-яких штучних добавок. Ароматизація чаю відбувається шляхом його сумісного зберігання з натуральними квітами османтусу. Османтус запашний - це чагарник, який росте в Азії. Його квіти іноді помилково називають квітами коричного дерева. Після ароматизації квіти османтуса відокремлюють від чаю.
Завдяки такій ароматизації Си Цзи Чунь отримує новий, дуже яскравий характер. З просто гарного чаю він перетворюється в справжній чай-вкусняху! Якщо ви любите квіткові чаї - Османтус Улун вам точно сподобається!
Гарний як для традиційного чаювання, так і для чайної церемонії.
Заварювання
Чашка
1. Температура води 90ºС
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (чайна ложка)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 90ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
Чайник
1. Температура води 90ºС
2. Прогрійте чайник, ополоснувши його гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чайник 400 мл - 4 г (2-3 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю
5. Залийте чай водою 90ºС. Настоюйте 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде.
Гайвань або чайничок 100-200 мл - Заварювання способом ПРОЛИВУ
* Обдайте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю
* Залийте чай очищеною водою 80-90°С, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви розпарили чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюйте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб він не гірчив і швидко не «пішов геть :)» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів.
* Після закінчення кожного проливу обов'язково вдихайте аромат піали - це додасть додаткової насолоди вашому чаюванню.