Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шу Пуер Гун Тін,
чорний шу пу-ер, Китай
Шу Пуер Гун Тін має насичений смак та аромат. Освіжаючий післясмак.
Активує всі системи організму. Прояснює свідомість. Надихає. Зігріває. Дарує відчуття затишку і тепла.
Шу Пуер Гун Тін - це чай, зроблений з маленьких добірних бруньок, зібраних з чайних кущів і оброблених за технологією шу пуеру. Сімейство пуерів під назвою Гун Тін об'єднує масу різноманітних сортів, що відрізняються за якістю. Основний показник якості Гун Тіна - вміст тіпсів, вони мають світліший колір в порівнянні з рештою чаїнок. Значення має також розмір чаїнок - чим вони дрібніші, тим сорт Гун Тіна, як правило вище.
Наш Гун Тін - ретельно відібраний чай з оптимальною пропорцією тіпсів і листочків, це додає смаку певний насичений баланс. Якщо ви віддаєте перевагу Шу Пу-Ерам з більш м'яким, оксамитовим смаком - тоді зверніть увагу на Шу Пуер Гун Тін Імператорський :)
Заварювання
Будь-який розсипний Шу Пу-Ер потрібно заварювати окропом. І обов'язково промивати Шу Пу-Ери перед заварюванням. Для цього в попередньо добре прогрітий заварник (він повинен бути на дотик гарячим!) насипаємо чай, заливаємо невеликою кількістю окропу, перемішуємо секунд 10-20, і зливаємо воду, проціджуючи чай через сито. Це важливо. Ви побачите на власні очі, якою каламутною буде вода. Це пил, який, по-перше, нам не потрібний, а по-друге, псує смак і аромат чаю. Дотримуючись цього простого правила, ви отримаєте смачний і корисний напій.
Чайник
1. Заварюють водою 95 °С
2. Прогрійте чайник, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандарт - 1 г на 100 мл води. Можно спробувати і 2 грами (чайна ложка з гіркою) на 100 мл - для більш глибокого густого смаку
4. Промити чай від чайної пилу: налити трохи гарячої води, розмішати і відразу же злити, поки чай не почав заварюватися.
5. Залити чай водою 95 °С. Настоювати 5-10 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Добре настоюється на підставці зі свічкою. Не лякайтеся темного кольору отриманого напою, для Шу Пу-Еров це властиво. Експериментуйте з оптимальною для себе міцністю напою :)
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі від такого чаю вже не буде ...