Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сенча
Зелений чай, Японія
Аромат солодкий, з нотками свіжої зелені, молока і карамелі.
Смак освіжаючий, з легкими трав'яними нотками і солодкувато-молочним післясмаком.
Тонізує, заряджає енергією, покращує настрій.
У сухому вигляді чай має глибокий зелений колір і карамельний аромат.
При заварюванні його аромат, смак і післясмак сильно залежать від того, яким чином його заварили.
Сенча, або Сентя - найбільш популярний вид зеленого чаю, вироблений в Японії. Назва цього чаю походить від виразу «чайний відвар».
Після того як чайний лист був зібраний, він доставляється на фабрику, де обробляється сухою парою для того, щоб уникнути окислення.
Як правильно заварювати чай Сенча.
Заварювати Сенча найкраще в чайнику з ситом, яке може проціджувати дрібні чаїнки. Також можна заварювати в чашці - дрібні чаїнки добре осідають на дно. Спосіб проливу для Сенчі не дуже добре підходить. Сенча швидко заварюється - тому контролюйте час настоювання і міцність чаю за кольором напою.
Чашка 200 мл
1. Оптимальна температура води 50-60°С. Максимальна температура - 80°С. Окріп неприпустимий, чай вийде порожнім, гірким і несмачним.
2. Прогрійте чашку, ополоснувши її гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чашка 200 мл - 2 г (чайна ложка)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою. Настоюйте 3-5 хвилин. Чай готовий! По ходу чаювання можна додавати в чашку гарячу воду.
Чайник 400 мл
1. Оптимальна температура води 50-60°С. Максимальна температура - 80°С. Окріп неприпустимий, чай вийде порожнім, гірким і несмачним.
2. Прогрійте чайник, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води. Чайник 400 мл - 4 г (2 чайних ложки)
4. Струсніть чай в чайнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю.
5. Залийте чай водою. Настоюйте 3-5 хвилин.
6. Розлийте по чашках.
7. Можна заварити повторно.
Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим більше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі і гарного смаку від такого чаю вже не буде ...