Порівняння
Додайте товари для порівняння
Мій кошик

Фіолетовий Шен Пуер, Цзи Цзюань
шен пуер, Китай

Млинець 357г. Можлива купівля частини млинця.

Це рідкісний вид шен пуеру з пурпуровим відтінком.

Чай має тонкий солодкий аромат з нотками лаванди
Кришталево чистий ніжний смак, злегка в'яжучий
Солодкуватий тривалий освіжаючий післясмак.
Справжнє свято для чайних гурманів! 

 

Фіолетових пуерів буває кілька сортів: Цзи Я, Цзи Ча та найвишуканіший -  Цзи Цзюань. Виробляють їх у провінції Юньнань, Китай.


Свіжий чайний лист - фіолетово-червоний, висушений - чорно-зелений, а після заварювання у чашці стає фіолетово-зеленим. Тому ще цей чай називають триколірним.


Для приготування фіолетового пуеру чайний лист збирають дуже дбайливо та дбайливо пресують у млинці.

Тому млинець ламається дуже легко і легко чайні листочки відокремлюються один від одного. Цей процес приносить справжнє задоволення!
При найнижчому процесі ферментації в чайному листку зберігається максимальна кількість антоціанів, що робить його потужним антиоксидантом.


Заварювати чай слід водою не вище 70-80 градусів. 2-3 хвилини.

 *антоціани – відносяться до групи флавоноїдів. Їх виробляє сам чайний лист, захищаючись від ультрафіолету.

Що більше антоціанів, то більш фіолетовий лист.
Антоціани мають антибактеріальну дію, протизапальну, противірусну, судинорозширювальну.

Перешкоджають появі алергічних реакцій. Нормалізують обмін речовин.
Словом, друзі, крім того, що цей Фіолетовий шен пуер дуже смачний, він ще й мега корисний.

 

ЗАВАРЮВАННЯ

До заварювання шен пуерів необхідно поставитися уважно, оскільки при заварюванні вони дуже швидко стають занадто міцними. І замість ніжного ароматного напою з тривалим солодкуватим присмаком можна отримати дуже міцний, терпкий, агресивний чай, з яскравим Пуерним ефектом.
Хоча ... Хто як любить) Залежно від того яким способом ви заварюєте цей багатогранний чай, необхідно використовувати воду різної температури. Зверніть увагу на дозування чаю. Він дуже об'ємний і легкий, його необхідно відміряти не чайними, а столовими ложками.

Чашка 200 мл

1. Температура води 80 градусів
2. Прогрійте чашку, ополоснув гарячою водою
3. Насипте чай, стандартний заклад - 1 г чаю на 100 мл води.
Чашка 200 мл - 2 г (приблизно одна столова ложка з гіркою)
4. Струсніть чай в чашці. Вдихніть аромат прогрітого чаю 😊
5. Залийте чай водою 80 градусів. Настоюйте 2-3 хвилини, після цього чай вже можна починати пити. Коли ви вип'єте половину чашки, в неї можна долити  гарячої води (ні в якому разі не окріп!)

Чайник 400 мл

1. Температура води 60-80 градусів, не вище, інакше чай втратить свій аромат і буде гірчити. Краще 60 :)
2. Прогрійте чайник для заварювання, ополоснувши його гарячою водою.
3. Насипте чай у чайник з розрахунку 4 г на 400 мл води. У столовій ложці з гіркою міститься приблизно 2 г
4. Струсніть чай в заварнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю і насолодіться ним. Ви відчуєте ноти квітів і фруктів.
5. Заварюйте 2-3 хвилини, потім процідіть настій. Можна заварювати і довше, якщо хочете отримати чай міцніше. Експериментуйте!
6. Розлийте чай по чашках.
Чай можна заварити кілька разів, поступово збільшуючи тривалість настоювання і отримуючи більш глибокий смак і аромат.

Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати.
Чим довше чай настоюється, тим міцніше стає смак і яскравіше відчувається дія чаю.
Чим менше настоюєте, тим ніжніше і солодше смак, і тим більшу кількість разів його можна повторно заварити.
Повторне заварювання можливе, поки чайний лист не охолов. Остиглий чайний лист заварювати не можна, оскільки користі і гарного смаку від такого чаю вже не буде ...

Заварювання способом ПРОЛИВУ - гайвань або чайничок 100-200 мл
* Прогрійте заварник окропом
* Помістіть в нього чай близько 5 г і закрийте кришечку
* Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю.
* Залийте чай гарячою водою 80° С і відразу ж злийте - таким чином ви розпарити чайний лист, так щоб він краще розкрився)
* Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився.
* Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, перелийте у Ча Хай - проміжний сосуд. З нього розлийте чай по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
* Таким чином заварюєте чай, поступово збільшуючи час кожного заварювання на 10-15 секунд, але не допускаючи перестоювання чаю, щоб не гірчив і швидко не «вийшов» смак і аромат. Так можна зробити близько 7-15 проливів, в залежності від тривалості кожного настоювання.
* Після того як випиваєте зі своєї піали кожен пролив, обов'язково вдихайте аромат, який в ній залишається. Саме в цей момент аромат чаю найбільш багатогранний і приємний. Відстежуйте, як змінюється аромат з кожним проливом - це дарує багато задоволення ;)

Приємного чаювання!



 

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Фіолетовий шен пуер Цзи Цзюань, 357г

Немає в наявності
Артикул: 0068
1 769 грн
Порівняти
Повідомити, коли з'явиться
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список ожиданий
Характеристики
Країна виробник Китай
Дія Тонізуючий
Короткий опис Це рідкісний вид шен пуеру з пурпуровим відтінком. Чай має тонкий солодкий аромат з нотками лаванди. Кришталево чистий ніжний смак, злегка в'яжучий. Солодкуватий тривалий освіжаючий післясмак. Справжнє свято для чайних гурманів! 
Вид чаю Шен Пуер

Доставка Новою Поштою по Києву і всій Україні.

Безкоштовна доставка при замовленні на суму від 2000 грн.

Більше інформації про доставку

  • Онлайн на сайті. Банківськими картами Visa або MasterCard. Без коммисии.
  • Безготівкова оплата. Для цього виду оплату потрібно запросити реквізити у менеджера магазину. Ми не є платником ПДВ.
  • Післяплатою в відділенні Нової Пошти при отриманні. Є комісія Нової Пошти.
  • Через касу або термінал самообслуговування Приватбанк.

Гарантія від виробника.

Вгору