Як правильно заварити чай Пуер.
"Хочете зрозуміти смак пуеру, тоді заваріть його правильно"
Заварюємо чай ШЕН Пуер.
Чай стрімкий, яскравий, енергійний, сильний, з багатою палітрою відтінків смаку та аромату.
І для того, щоб повною мірою насолодитися ним, в заварюванні необхідно бути трепетним
Заварюемо Шен Пуер в чайнику:
- Температура води 80 градусів. Можна нижче, але не вище. Інакше, чай втратить свій аромат і дуже швидко перестоіт, ставши міцним.
- Прогріти чайник для заварювання, ополоснув гарячою водою.
- Заклад чаю 2 грамма на 200 мл води.
- Струснути чай в заварнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю. Він чудовий.
- Промити чай. Налити трохи гарячої води і відразу ж злити.
- Заварюємо 3-5 хвилин. Не більше! Можна менше.
- Час настоювання залежить від того, яку фортецю чаю ви хочете отримати. Якщо наполягати шен пуер пару хвилин - чай вийде ароматний, ніжний, солодкий. Чим більше настоюється, тим міцніше стає смак, жорсткіше, агресивніше. І яскравіше відчувається дія чаю.
- Таким чином чай можна заварити кілька разів, отримуючи більш глибокий смак і аромат.
Заварюемо Шен Пуер в гайване 100-200 мл
- Обдайте заварник окропом.
- Помістіть в нього чай близько 5 грамм і закрийте кришечку.
- Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю.
- Залийте чай очищеною водою 80-90 ° С, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви промили чай і розпарити чайний лист, так щоб він краще розкрився)
- Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився.
- Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуєте смак ... насолодитеся їм ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
- Таким чином заварюєте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестої чаю, щоб не гірчить. Хороший шен дає близько 10 проток.
- Після закінчення чаювання обов'язково вдихніть аромат піали.
Заварюємо чай ШУ Пуер:
Заварення Шу Пуера в чайнику:
- Чорні пуери заварюють водою 95 градусів
- Прогріти чайник, ополоснув гарячою водою
- Насипати чай, стандартний заклад - 1г чаю на 100 мл води. Добре і 2г (чайна ложка) на 100 мл для більш глибокого смаку і щільності настою
- Промити чай від чайної пилу: налити трохи гарячої води, розмішати і ВІДРАЗУ ж злити, поки чай не почав заварюватися.
- Залити чай водою 95 градусів. Настоюйте 5-10 хвилин.
- Можна і довше. Добре настоюється на підставці зі свічкою.
Заварення Шу Пуера в гайване 100-200 мл:
- Заварюється аналогічно шен пуеру, тільки температуру для заварювання потрібно взяти вище - 95 градусів.
- Обдайте гайвань окропом.
- Помістіть в нього чай близько 5-7 грам
- Промийте чай
- Знову залийте чай водою, настоюйте секунд 15 - 20, розлийте по піалах ... таких проток можна зробити близько 10, поки смак чаю вам приносить задоволення.
- Після закінчення чаювання обов'язково вдихніть аромат піали.
Пу-ер це чай загадка. Хтось осягає його міць відразу. Для кого потрібен час, щоб зрозуміти і відкрити його для себе.
Хороший пу-ер варто того, щоб ПРИДІЛИТИ ЙОМУ ЧАС! Осягаючи мистецтво пуеру, відкриваєш шлях до себе.
Ми вибрали і привезли для вас кращі Пу-ери безпосередньо з Китаю.
Обирайте, купуйте, насолоджуйтеся >>> Каталог пуерів