Чайні флеши і тіпси

Флеш це молода гілочка чайного дерева. Молоде яскраво-зелене стебло, на якому кріпляться три, чотири, а іноді навіть п'ять листочків, називається флеш. Флеш містить максимальну кількість ефірних масел, вітамінів, мікроелементів і алкалоїдів.
Збирачі акуратно відщипує c куща молодий флеш, який далі на всіх етапах виробництва бере участь прямо разом зі своїм стеблом. Тільки на фінальній переборі, перед упаковкою чаю, цей стеблинка видаляють.

Тепер розберемося що таке чайний типс.
Тіпс - це молода, новонароджена листова брунька (не плутайте з квітковими) чайного куста, сама верхівка флеша. Якщо вчасно її чи не зібрати то через кілька годин, ця нирка розкриється і образутся невеликий листик. Але поки цього не сталося, збирачі чаю особливим рухом викручує нирку з стеблинки так, щоб не обірвати її, а саме витягнути.
Тіпси - це супер сировина, з якого виготовляють супер чаї. Вони складні в зборі і дороги в собівартості. Чаї, виготовлені з тіпсів, відрізняються особливою тонкістю і вишуканістю аромату. Вони ніжні, чисті, ідеальні.

Саме в типсах міститься максимальна кількість алкалоїдів. При рівній вазі саме тіпси надають більший тонізуючий ефект в порівнянні з флешами. Дивно, але тонкі і напівпрозорі чаї, виготовлені з тіпсів, «працюють» значно стрімкіше, ніж будь-який насичені Пуери.

Отже світло-зелена молода гілочка називається ФЛЕШ. Такі гілочки - стрілки збирають з чайного куща кожні 5-7 днів коли чайний кущ вегетирует. ТІПС - це ніжна нерозпущеною листова брунька на самому кінчику флеша.

Для виробництва чаю використовуються і флеші і тіпси.
Чаї складаються з тіпсів або містять хімічні речовини - дорожче, вишуканіші і мають найбільш тонізуючий ефект.
Чаї зроблені з флеші - містять величезну кількість мікроелементів і ефірного масла. Чай з флеші дуже ароматний, насичений і має яскравий смак.

Саме завдяки чайним флешам і типсах ви зможете насолодитися приголомшливим різноманітністю смаків і ароматів чаю. 
Флеш англ. flush - нові пагони. Тіпс англ. tips - кінчики, верхівки