Як правильно заварити чай Пуер.

"Хочете зрозуміти смак пуеру, тоді заваріть його правильно"

Заварюємо чай ШЕН Пуер.

Чай стрімкий, яскравий, енергійний, сильний, з багатою палітрою відтінків смаку та аромату.
І для того, щоб повною мірою насолодитися ним, в заварюванні необхідно бути трепетним

Заварюємо Шен Пуер в чайнику:

  1. Температура води 80 градусів. Можна нижче, але не вище. Інакше, чай втратить свій аромат і дуже швидко перезавариться, ставши міцним.
  2. Прогріти чайник для заварювання окропом.
  3. Заклад чаю 2 грама на 200 мл води (подрібнений чайний лист - це приблизно 1 чайна ложка, чайні бруньки типу Люй Я Бао - приблизно 2 чайні ложки, якщо це великі чайні бруньки та листочки, як у чаю Дикий Шен пуер, - то це приблизно 1 столова ложка чайного листя).
  4. Струснути чай в заварнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю. Він чудовий!
  5. Промити чай. Налити трохи гарячої води і відразу ж злити (для молодих ніжних шен пуерів цей етап можна пропустити)
  6. Заварюємо 3-5 хвилин. Не більше! Можна менше.
  7. Час настоювання залежить від того, яку міцність чаю ви хочете отримати. Якщо настоювати шен пуер пару хвилин - чай ​​вийде ароматний, ніжний, солодкий. Чим більше настоюється чай, тим міцніше стає смак, жорсткіше, агресивніше. І яскравіше відчувається дія чаю.
  8. Таким чином чай можна заварити кілька разів, отримуючи більш глибокий смак і аромат.

Заварюемо Шен Пуер у гайвані 100-200 мл

  1. Обдайте заварник окропом.
  2. Помістіть в нього чай близько 5 грам і закрийте кришечку.
  3. Струсніть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю.
  4. Залийте чай очищеною водою 80°С так, щоб вона покрила чайний лист, і відразу ж злийте - таким чином ви промили чай і розпарити чайний лист, щоб він краще розкрився)
  5. Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився.
  6. Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 10-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуйте смак ... насолодіться ним ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте
  7. Таким чином заварюєте чай, поступово збільшуючи час настоювання, але не допускаючи перестою чаю, щоб не гірчив. Хороший шен дає близько 10 проливів.
  8. Після закінчення чаювання обов'язково вдихніть аромат піали.

Заварюємо чай ШУ Пуер:

Заварення Шу Пуера в чайнику:

  1. Чорні пуери заварюють водою 95 градусів
  2. Прогріти чайник окропом.
  3. Насипати чай, стандартний заклад - 1г чаю на 100 мл води. Добре і 2г (чайна ложка) на 100 мл для більш глибокого смаку і щільності настою
  4. Промити чай від чайного пилу: налити трохи гарячої води, розмішати і ВІДРАЗУ ж злити, поки чай не почав заварюватись.
  5. Залити чай водою 95 градусів. Настоювати 5-10 хвилин.
  6. Можна і довше. Добре настоюється на підставці зі свічкою.

Заварення Шу Пуера в гайвані 100-200 мл:

  1. Заварюється аналогічно шен пуеру, тільки температуру для заварювання потрібно взяти вище - 95 градусів.
  2. Обдайте гайвань окропом.
  3. Помістіть в нього чай близько 5-7 грам
  4. Промийте чай гарячою водою.
  5. Знову залийте чай гарячою водою, настоюйте секунд 15 - 20, розлийте по піалах ... таких проливів можна зробити близько 10, поки смак чаю вам приносить задоволення.
  6. Після закінчення чаювання обов'язково вдихніть аромат піали.

 

Пу-ер - це чай-загадка. Хтось осягає його міць відразу. Для когось потрібен час, щоб зрозуміти і відкрити його для себе.
Хороший пу-ер вартий того, щоб ПРИДІЛИТИ ЙОМУ ЧАС! Осягаючи мистецтво пуеру, відкриваєш шлях до себе.

Ми вибрали і привезли для вас кращі Пу-ери безпосередньо з Китаю.

Обирайте, купуйте, насолоджуйтеся >>> Каталог пуерів

Приємного чаювання!